Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Airco service AVS Auto's

Airco service voor uw auto via AVS auto’s

Het jaarlijks laten controleren van uw airco is belangrijk.
U voorkomt hiermee schimmels en bacteriën die ontstaan door condensvorming in het airco systeem. Deze schimmels en bacteriën hebben negatieve invloed op de werking en prestatie van uw airco, het energieverbruik en de levensduur van uw airco systeem.

De airco service van AVS richt zich op het voorkomen van de ophoping van schimmels, bacteriën, pollen en andere verontreinigingen die schade veroorzaken aan de componenten van het airco systeem. De compressor, koelventilator, verdamper en ventilatieroosters werken alleen optimaal wanneer deze niet gehinderd worden door vuil. Door regelmatig onderhoud te plegen voorkomt u dure reparaties of vervanging van de airco.

Het nut van airco service voor uw auto

Wanneer en door het gebruik van de airco condens op treedt in de verdamper van de airco veroorzaakt dit een broedplaats voor bacteriën, schimmels en pollen. Zodra de airco wordt aangezet verspreiden deze zich door de ruimte en veroorzaken klachten aan de luchtwegen of allergische reacties. Vooral mensen met een allergie, aandoening aan de luchtwegen of astma hebben hier snel en vaak last van.
Het onderhouden van uw airco met airco service voor uw auto zorgt ervoor dat uw aircosysteem wordt gereinigd en verwijdert alle schadelijke verontreinigingen. Dit zorgt voor frisse, koele en gezonde lucht in uw auto.  

 


Verlenging van de levensduur van uw airco systeem.

 

Airco service voor uw auto zorgt er ook voor dat de levensduur van uw airco wordt verlengd. Het airco systeem hoeft minder hard te werken en verbruikt minder energie wanneer het schoon is en zo optimaal kan presteren. U merkt dit in het voelen van koele lucht die geurloos is.
Wanneer u de airco aanzet en er een muffe, nare geur ontstaat is dit vrijwel altijd een teken van de aanwezigheid van schimmels en bacteriën in de componenten van uw airco systeem.  

   

 

Problemen die kunnen ontstaan door matig airco onderhoud

Een beschadigd airco systeem koelt niet meer.

 

Gebrek aan controle en airco onderhoud zorgen ervoor dat uw airco systeem beschadigt en defect raakt. Hierdoor koelt deze niet meer en verbruikt meer energie. De olievoorziening van de compressor kan niet langer worden gegarandeerd wanneer u geen onderhoud laat verrichten. Dure reparaties aan of gehele vervanging van de airco zijn dan nodig om uw airco systeem weer te laten functioneren. 

 


Klachten aan de luchtwegen door gebrek aan airco onderhoud.

 

Een defecte airco veroorzaakt schimmels en bacteriën die klachten kunnen geven aan de luchtwegen. Er wordt vaak onterecht gedacht dat men verkouden wordt door het gebruik van de airco. Echter ontstaan klachten aan de luchtwegen niet door het gebruik van de airco wanneer deze goed onderhouden wordt. Klachten ontstaan puur wanneer het airco systeem vervuild is met opgehoopt vuil, zoals schimmels en bacteriën. Deze worden elke keer wanneer u uw airco aanzet door de auto verspreid.  

 


Voldoende vloeistoffen in uw airco systeem voorkomt schade.

 

De airco in uw auto regelt de temperatuur in de auto en zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Niet alleen tijdens de warme dagen, maar het gehele jaar door. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van verschillende vloeistoffen in de airco. Deze vloeistoffen, zoals koudemiddel, verdampen op den duur door het gebruik van de airco. Ook is het mogelijk dat deze vloeistoffen weglekken. Door uw airco regelmatig te laten controleren met de airco service auto, behoudt u de optimale werking van uw airco en voorkomt u schade aan de componenten.  

Tip: Lees hier hoe een airco systeem werkt, uitgelegd door ANWB https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/auto-onderdelen/airco 

Het jaarlijks controleren van uw airco systeem via airco service voor uw auto, zorgt ervoor dat uw airco systeem optimaal functioneert en gaat de vorming van schimmels en bacteriën tegen. Jaarlijks onderhoud verlengt de levensduur van uw aircosysteem en garandeert een duurzame en energiezuinige werking van het airco systeem.  

Wanneer u uw airco systeem aanzet en er ontstaan muffe, nare geuren, dan is dit vrijwel altijd een teken van vocht in uw aircosysteem. Dit vocht ontstaat door de condens die uw airco systeem produceert wanneer deze wordt gebruikt. Het vocht is een broedplaats voor schimmels, bacteriën en pollen. Deze veroorzaken de muffe en nare geur die u ruikt zodra u de airco aanzet. Het controleren en laten reinigen van uw airco systeem is hiervoor de enige oplossing.

 

Ja, een airco moet onderhouden worden om schade aan uw airco systeem te voorkomen en schadelijke bacteriën en schimmels geen kans te geven. Een airco systeem dat niet jaarlijks wordt onderhouden met airco service auto, raakt uiteindelijk defect. Hierdoor koelt deze niet meer en zorgt voor een negatief effect op het zuurstofgehalte en de luchtkwaliteit in de auto. Wanneer het airco systeem defect raakt zijn dure reparaties of algehele vervanging van het aircosysteem nodig. 

De kosten van airco service auto verschillen per auto en per airco onderhoudsbeurt. De kosten worden bepaald door de duur van de reiniging en controle, het wel of niet vullen van de koudemiddelen, het wel of niet uitvoeren van een lekdetectie test en eventuele reparaties of vervanging van airco componenten. 

Ja, dat kan. Een muffe, nare geur uit uw airco systeem wijst vaak op een onderliggend probleem zoals de vorming van schimmels, bacteriën en vuil. Deze blokkeren de uitvoer van lucht en geven de lucht vanuit het airco systeem de muffe, nare lucht.
Wanneer u alleen de geur wilt aanpakken, dan kunt u een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel dat hierbij gebruikt wordt, doodt bacteriën en schimmels en vertraagd de groei van nieuwe bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Een airco geurbehandeling verengt de levensduur van uw airco systeem niet en is een tijdelijke oplossing voor de muffe, nare geur. Wilt u de levensduur van uw aircosysteem verlengen, dan maakt u het beste gebruik van de airco service auto.  

 

Tijdens airco service voor uw auto wordt bekeken of het noodzakelijk is om de airco vloeistof bij te vullen. Met een lek detectietest kan worden bekeken of er eventueel sprake is van het weglekken van vloeistoffen. Wanneer dit het geval is, is er reparatie nodig. Na de reparatie zal de airco vloeistof worden aangevuld.  

Tijdens de airco service voor uw auto worden de volgende zaken gecontroleerd:
•  Controle functioneren airco systeem, eventuele lekkage en pollenfilter;
•  Recyclen en bijvullen koudemiddel
•  Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
•  Optioneel is het ook mogelijk het pollenfilter te vervangen

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website