Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

autotechnicus AVS Auto's

Slijtage aan uw versnellingsbak voorkomen door automaat spoelen. 

Bij elke auto, ook die met een automaat, ontstaat er na verloop van tijd slijtage. Logisch. U gebruikt hem waarschijnlijk regelmatig en hierdoor raakt de automaat olie van de automatische versnellingsbak vervuilt. U voorkomt dit gemakkelijk door automaat spoelen.

Vervuiling van de automaat olie zorgt op den duur voor schakelklachten en dat merkt u aan een versnellingsbak die traag reageert en 'herrie' maakt. Ook verbruikt uw voertuig meer brandstof dan nodig is.
 

Automaat spoelen

Het niet tijdig spoelen en reinigen van de automaat zorgt ervoor dat uw automaat uiteindelijk stilvalt en grote reparaties nodig heeft.

En, jawel, grote reparaties gaan gepaard met hoge kosten. Hoge kosten voorkomt u liever. Toch?

Door regelmatig gebruik te maken van automaat spoelen voorkomt u deze kosten. Het reinigen van de versnellingsbak met onze machine garandeert een veilige reiniging.

Hoe werkt automaat spoelen?

Tijdens het automaat spoelen, ook wel Power Flushen* genoemd, wordt de automaat gereinigd met een speciale vloeistof in combinatie met een hoogwaardig reinigingsmiddel. De vloeistof en het reinigingsmiddel worden via de Power Flush Spoelmachine door de automaatbak gespoeld. Hierdoor worden alle verontreinigingen en achtergebleven vuil uit het systeem 'gespoeld'. De oude automaat olie wordt opgevangen, waarna de oude automaatolie volledig vervangen en ververst wordt.

*Door het automaat spoelen met onze speciale Power Flush Spoelmachine garanderen wij een volledige en veilige reiniging van uw automaat. Verklevingen en vuil dat zich heeft opgehoopt worden tijdens de reiniging verwijderd. En dat merkt u; 
 

  1. Uw versnellingsbak reageert weer soepel en stil, 

  2. Uw voertuig verbruikt minder brandstof.

 

 

Automaat spoelen kan helpen om de transmissie te verlengen. Door het verwijderen van vuil, gruis en andere onzuiverheden kan worden voorkomen dat de transmissie beschadigd raakt, wat kan leiden tot dure reparaties of vervanging. Deze hoge kosten kunt u voorkomen door tijdig automaat spoelen. De verontreinigingen, vervuilingen en oude, vervuilde olie worden dan geheel verwijderd. De automaatolie wordt vervolgend geheel ververst.

Afhankelijk van het soort automaat is het verstandig om de automaat om de 60.000 kilometer te laten spoelen. Automaten met een dubbele koppeling zoals; DSG (Volkswagen, Skoda Seat), S-Tronic (Audi) DCT (BMW), EDC (Renault) of PowerShift (Ford en Volvo), vallen ook onder de onderhoudsinterval van 60.000 kilometer voor het automaat spoelen.

Heeft u een conventionele automaat (een automaat met een vloeistofkoppeling, ook wel koppelomvormer genoemd) dan houden wij 90.000 kilometer aan voor automaat spoelen. 

Als u uw automatische versnellingsbak niet regelmatig laat spoelen, kan oude olie, vuil en gruis zich ophopen in de transmissie en de werking onmogelijk maken. Dit kan leiden tot oververhitting, slijtage en uiteindelijk tot dure reparaties of zelfs het volledig mislukken van de transmissie. U voorkomt dit eenvoudig door tijdig automaat spoelen.

Nee, het automaat spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak is een complexe handeling die u bij een deskundige garage dient te laten uitvoeren. AVS Auto's Oud Beijerland is gespecialiseerd in het automaat spoelen van alle automerken, met gerichte expertise in automerken uit de VAG groep en PSA groep.

We horen vaak dat dealers en ook automerken zeggen dat het spoelen van de automaat niet nodig is. De olie in de versnellingsbak zou nooit ververst hoeven te worden. Echter blijkt dat door vervuiling van de automaat olie (o.a. door slijtage) de oliekanalen en lamellen vervuilen. Dit zorgt ervoor dat de automaat vernieuwd of gereviseerd moet worden of dat er een dure reparatie moeten worden uitgevoerd.

Het spoelen van de automaat is een fractie van de prijs van reparatie, vernieuwing of revisie van de automaat. Zo voorkomt u door automaat spoelen hoge kosten.

Power flush is een ander woord voor automaat spoelen en dé manier om uw versnellingsbak 100% veilig en 100% volledig te reinigen.

Een vervuilde versnellingsbak kost veel meer energie en dus meer brandstof. Uw voertuig is direct na automaat spoelen weer efficiënt in brandstofgebruik. 

Ja. 90% van de schakelklachten wordt veroorzaakt door vervuiling. Dit is gemakkelijk te voorkomen door tijdig én geregeld gebruik te maken van automaat spoelen.

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website