Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Het beste onderhoud aan uw auto start bij AVS Auto's Oud Beijerland

Uw partner in auto onderhoud

Bij AVS Auto's Oud Beijerland begrijpen we hoe belangrijk het is om uw auto in topconditie te houden. Of u nu dagelijks pendelt naar het werk, avontuurlijke reizen maakt of gewoon zekerheid wilt hebben tijdens uw rit, ons toegewijde team staat klaar om uw auto de zorg te bieden die het verdient.

‘Bij AVS Auto’s Oud Beijerland werken we met diensten op maat, aangepast aan uw merk auto.’


Onderhoudsbeurt

Onze onderhoudsbeurten zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw auto, ongeacht het merk of model. Van reguliere controles tot specifieke aanpassingen, AVS Auto’s Oud Beijerland zorgt ervoor dat uw voertuig in optimale staat blijft, zodat u met een gerust hart de weg op kunt. Bij onze onderhoudsbeurten maken we onderscheid in een grote beurt en een kleine beurt. 
 

Grote beurt

Een grote beurt is essentieel voor het behoud van de prestaties en betrouwbaarheid van uw auto op lange termijn. Onze ervaren monteurs voeren een grondige inspectie uit van alle vitale componenten van uw voertuig, inclusief motor, remmen, ophanging, en meer. Met onze grote beurt blijft uw auto soepel en veilig rijden, kilometer na kilometer.

De grote beurt is een uitgebreide onderhoudsprocedure die wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de auto in optimale conditie blijft en om potentiële problemen vroegtijdig te detecteren en aan te pakken. Tijdens een grote beurt worden verschillende onderdelen en systemen van de auto geïnspecteerd, gesmeerd, afgesteld en indien nodig vervangen. Hieronder leest u welke zaken wij controleren tijdens een grote beurt:1. Motorolie en oliefilter vervangen: De oude motorolie wordt afgetapt en vervangen door nieuwe olie, samen met het vervangen van het oliefilter. Zo zorgen we ervoor dat de motor goed gesmeerd blijft.


2. Luchtfilter controleren/vervangen: Het luchtfilter wordt gecontroleerd en indien nodig vervangen om ervoor te zorgen dat de motor schone lucht krijgt voor optimale prestaties

3. Brandstoffilter controleren/vervangen: Indien nodig wordt het brandstoffilter gecontroleerd en vervangen om ervoor te zorgen dat de brandstoftoevoer naar de motor vrij is van vervuiling en verontreinigingen.

4. Remmen controleren: De remmen worden geïnspecteerd op slijtage en de remvloeistof wordt gecontroleerd en bijgevuld.

5. Banden controleren: De bandenspanning en het bandenprofiel worden gecontroleerd en indien bijgesteld of vervangen.6. Ophanging controleren: De ophanging en schokdempers worden gecontroleerd op eventuele tekenen van slijtage of beschadiging.


7. Verlichting controleren: Alle verlichting aan de buitenkant van de auto wordt gecontroleerd en indien nodig worden lampen vervangen.


8. Accu controleren: De accu wordt gecontroleerd op spanning en eventuele tekenen van corrosie, vervuiling en slijtage.


9. Ruitensproeiervloeistof bijvullen: De ruitensproeiervloeistof wordt bijgevuld om ervoor te zorgen dat de voorruit schoon blijft.


10. Algemene inspectie: Tot slot wordt de auto over het algemeen geïnspecteerd op eventuele andere problemen of slijtage die aandacht vereisen.

 

Kleine beurt

 

Zelfs de kleinste details kunnen een groot verschil maken als het gaat om de gezondheid van uw auto. Onze kleine beurt is ontworpen om preventief onderhoud uit te voeren, zoals olieverversing, het vervangen van filters en het controleren van vloeistoffen, om ervoor te zorgen dat uw auto betrouwbaar blijft en mogelijke problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen.

We leggen u graag precies uit wat er bij een kleine beurt gecontroleerd en bekeken wordt: Een kleine beurt aan een auto is een periodiek onderhoud dat minder uitgebreid is dan een grote beurt, maar nog steeds essentieel is om de goede werking van de auto te behouden. We beschrijven hier wat er wordt gedaan tijdens een kleine beurt:1. Olie verversen: De motorolie wordt afgetapt en vervangen door nieuwe olie, waardoor de motor goed gesmeerd blijft en slijtage wordt verminderd. Het oliefilter wordt meestal ook vervangen.


2. Vloeistoffen controleren: De niveaus van verschillende vloeistoffen zoals remvloeistof, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof worden gecontroleerd en indien nodig bijgevuld.

3. Remmen controleren: De remmen worden geïnspecteerd op slijtage en de remvloeistof wordt gecontroleerd en bijgevuld.

4. Banden controleren: De bandenspanning en het bandenprofiel worden gecontroleerd en indien nodig bijgesteld. Soms wordt ook de wieluitlijning gecontroleerd.5. Verlichting controleren: Alle verlichting aan de buitenkant van de auto wordt gecontroleerd en wanneer nodig worden lampen vervangen.

6. Accu controleren: De accu wordt gecontroleerd op spanning en eventuele tekenen van corrosie, slijtage en vervuiling.


7. Ruitenwissers controleren: De staat van de ruitenwissers wordt gecontroleerd en bij slijtage of schade worden ze vervangen.

8. Algemene inspectie: Tot slot wordt de auto over het algemeen geïnspecteerd op eventuele andere problemen of slijtage die aandacht vereisen.

 

Een kleine beurt is belangrijk. Het helpt om de belangrijkste componenten van de auto te controleren en ervoor te zorgen dat deze goed blijven functioneren. Het is ook een gelegenheid voor monteurs om eventuele problemen op te sporen voordat ze ernstiger worden en dure reparaties en dus hoge kosten vereisen.

 

Een onderhoudsbeurt is een periodieke controle en service van uw voertuig om de prestaties, veiligheid en levensduur te waarborgen. Bij AVS Auto's maken we onderscheid in een grote beurt en een kleine beurt. 

Dit verschilt per type auto en de kilometerstand. Wij raden aan elk jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Dit kan een grote beurt of kleine beurt zijn. Vaak wordt een onderhoudsbeurt gecombineerd met een APK, waardoor u geen kosten heeft voor de APK.  

Wilt u weten of en wanneer uw voertuig toe is aan een onderhoudsbeurt, en of dit een grote- of kleine beurt betreft? Neem dan contact met ons op. Aan de hand van uw kenteken kunnen wij u precies vertellen waar uw voertuig aan toe is. 

Een grote beurt is een uitgebreidere service, inclusief vervanging van meer onderdelen en grondigere controles. Een kleine beurt is meer gericht op basiscontroles en -onderhoud.

Regelmatig onderhoud kan problemen vroegtijdig opsporen, de veiligheid vergroten, de levensduur van uw voertuig verlengen, de brandstofefficiëntie verbeteren en de waarde van uw auto behouden.

Een auto heeft onderhoud nodig om u steeds veilig en vertrouwd van A naar B te brengen. 

Wanneer er tijdens de onderhoudsbeurt blijkt dat er onderdelen aan vervanging toe zijn, dan nemen we altijd eerst contact met u op. U bepaalt namelijk wat wij wel of niet vervangen. Wij geven u advies over de eventuele noodzaak van de vervaning of reparatie en een kostenindicatie. Zo kunt u een goede keuze maken. 

Wilt u zich de kosten van de APK besparen? Combineer uw onderhoudsbeurt dan met de jaarlijkse APK. U betaalt dan niet de kosten voor de APK a € 39,95,-. (U betaalt wel de wettelijke APK afmeldkosten van € 11,-).

Een kleine beurt wordt meestal eens per jaar aanbevolen, maar kan ook worden uitgevoerd op basis van het aantal gereden kilometers.

Over het algemeen wordt een grote beurt eens in de twee jaar of bij een hogere kilometerstand aanbevolen, afhankelijk van het voertuig en het gebruik ervan.

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website