Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

DSG en alles wat ermee te maken heeft.

DSG (Direct Shift Gearbox) is een revolutionaire technologie die zorgt voor een soepelere en efficiëntere rijervaring. Bij AVS Auto's begrijpen we de waarde van DSG en bieden we uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw DSG transmissie altijd optimaal presteert.
 

Bij AVS Auto's begrijpen we het belang van regelmatig onderhoud om de levensduur en prestaties van uw DSG transmissie te waarborgen. Onze deskundige technici zijn speciaal opgeleid in DSG onderhoud en beschikken over de nodige expertise en ervaring om uw voertuig in topconditie te houden.

 

 

Waarom kiezen voor DSG van AVS Auto's?

 

DSG is een geavanceerde transmissietechnologie die het beste van twee werelden combineert: het comfort van een automatische transmissie en de sportiviteit van een handgeschakelde transmissie. Met DSG kunt u genieten van naadloos schakelen zonder enige vermogensonderbreking, waardoor u een vlotte en responsieve rijervaring krijgt. Of u nu in de stad rijdt of op de snelweg, DSG past zich moeiteloos aan uw rijstijl aan en levert indrukwekkende prestaties.

Bij AVS Auto's streven we naar uitmuntendheid in alles wat we doen.  Zo rijdt u met vertrouwen, geniet u van een soepele en plezierige rijervaringn en profiteert u van de volgende voordelen:
 

  • Deskundige technici: Onze technici zijn hoogopgeleid en hebben uitgebreide ervaring met DSG transmissies. 

    Geavanceerde apparatuur: We maken gebruik van geavanceerde diagnoseapparatuur en gereedschappen om nauwkeurige controles en reparaties uit te voeren. 
     

  • Originele onderdelen: We gebruiken alleen originele onderdelen van de hoogste kwaliteit. 

  •  

  • Klanttevredenheid: Uw tevredenheid is onze hoogste prioriteit. 

 
 

 

DSG onderhoud omvat het volgende:

 

  • Vloeistofverversing: We vervangen regelmatig de DSG transmissievloeistof om ervoor te zorgen dat uw transmissie optimaal gesmeerd blijft. Dit draagt bij aan een soepeler schakelgedrag en verlengt de levensduur van de transmissie.

  •  

  • Filtervervanging: Het filter in uw DSG transmissie speelt een cruciale rol bij het opvangen van verontreinigingen en het behoud van een goede werking. We controleren en vervangen het filter indien nodig tijdens het onderhoud.

  •  

  • Systeemcontrole: Onze technici voeren een grondige systeemcontrole uit om ervoor te zorgen dat alle componenten van uw DSG transmissie correct functioneren. Indien er problemen worden gedetecteerd, zullen we deze snel en efficiënt verhelpen.

  •  

  • Software-updates: Als onderdeel van het onderhoudsproces controleren we of er software-updates beschikbaar zijn voor uw DSG transmissie. Deze updates kunnen de prestaties en betrouwbaarheid van uw transmissie verder verbeteren.


 

De voordelen van DSG onderhoud.

 

  • Verbeterde prestaties: Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, zorgt u ervoor dat uw DSG transmissie optimaal blijft presteren. Het verversen van de transmissievloeistof en het vervangen van het filter zorgen voor een soepeler schakelgedrag en een responsievere rijervaring. U zult merken dat het schakelen na onderhoud soepeler en nauwkeuriger verloopt, wat resulteert in betere prestaties en een verhoogd rijcomfort.

                         

  • Verlengde levensduur: DSG onderhoud is cruciaal om de levensduur van uw transmissie te verlengen. Door regelmatig de transmissievloeistof te verversen, worden verontreinigingen en schadelijke deeltjes verwijderd die zich in de loop van de tijd kunnen ophopen. Dit minimaliseert de slijtage en zorgt voor een langere levensduur van uw DSG transmissie. Het tijdig vervangen van het filter helpt ook bij het behoud van een optimale werking en vermindert de kans op verstoppingen en storingen.

 

  • Betrouwbaarheid en veiligheid: Een goed onderhouden DSG transmissie is essentieel voor de veiligheid en betrouwbaarheid van uw voertuig. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, vermindert u het risico op storingen en technische problemen die kunnen leiden tot onverwachte stilstand of gevaarlijke situaties op de weg. Het laten controleren van het volledige DSG systeem tijdens het onderhoud helpt bij het identificeren van eventuele potentiële problemen en stelt u in staat om deze tijdig aan te pakken voordat ze grotere schade veroorzaken.

 

  • Brandstofefficiëntie: Een goed onderhouden DSG transmissie kan ook bijdragen aan een betere brandstofefficiëntie. Door ervoor te zorgen dat alle componenten van de transmissie correct functioneren, kan uw voertuig soepeler schakelen en efficiënter vermogen overbrengen. Dit kan resulteren in een verbeterd brandstofverbruik en lagere operationele kosten op de lange termijn.

 

  • Waardebehoud van uw voertuig: Regelmatig onderhoud van uw DSG transmissie draagt bij aan het behoud van de waarde van uw voertuig. Een goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis met regelmatige DSG onderhoudsbeurten kan potentiële kopers geruststellen over de conditie en betrouwbaarheid van het voertuig. Dit kan een positieve invloed hebben op de verkoopwaarde wanneer u ervoor kiest om uw voertuig te verkopen of in te ruilen.

 

De onderhoudsinterval voor een DSG transmissie varieert. Over het algemeen wordt aanbevolen om dit elke 40.000 tot 60.000 kilometer te laten doen of wanneer u klachten aan uw voertuig opmerkt.

Wilt u weten of uw voertuig DSG onderhoud nodig heeft? Neem dan contact met ons op. 

Tijdens het onderhoud wordt de olie in de DSG transmissie/ DSG versnellingsbak ververst, worden de filters vervangen en wordt het systeem grondig gecontroleerd op eventuele problemen.

De kosten variëren afhankelijk van het automerk, het model en de staat van de transmissie. Preventief onderhoud kan op lange termijn dure reparaties helpen voorkomen.

Problemen aan de DSG zijn te herkennen aan schokkerig schakelen, trillingen tijdens het rijden, foutcodes op het dashboard en verhoogd brandstofverbruik. Bij twijfel is het raadzaam om contact met ons op te nemen voor een inspectie.

Een goed onderhouden DSG versnellingsbak zorgt voor soepel schakelen, verbeterde brandstofefficiëntie, verlengde levensduur van de transmissie en verhoogde veiligheid tijdens het rijden.

Wij beschikken over gespecialiseerde monteurs met ervaring in DSG transmissies en gebruiken originele onderdelen, waardoor uw transmissie in topconditie blijft.

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website