Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Automaat spoelen bij AVS

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft over automaat spoelen, automaat reinigen, automaat spoelen kosten en versnellingsbak spoelen

Automaat spoelen bij AVS

Versnellingsbak van uw voertuig te verlengen en problemen te voorkomen, dan is automaat spoelen een uitstekende optie. Tijdens het rijden in een voertuig met een automatische versnellingsbak kan er na verloop van tijd vuil en slijtage optreden, wat kan leiden tot problemen zoals trillingen, schokken en zelfs totale uitval van de transmissie.

Door het spoelen van de automatische versnellingsbak kan alle oude vloeistof, vuil en gruis worden verwijderd en wordt nieuwe vloeistof toegevoegd. Hierdoor worden de prestaties en efficiëntie van de transmissie verbetert. Dit leidt uiteindelijk tot een soepeler rijervaring, betere brandstofefficiëntie en een langere levensduur van de transmissie.

Bij AVS bieden we professionele automaat spoelings- en reinigingsdiensten aan. Onze ervaren monteurs gebruiken geavanceerde apparatuur om de oude vloeistof uit de transmissie te verwijderen en deze te vervangen door nieuwe vloeistof. Daarnaast wordt het volledige systeem grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat alle vuil, gruis en andere onzuiverheden worden verwijderd.

De kosten voor het spoelen van een automatische versnellingsbak kunnen variëren, afhankelijk van het type voertuig en de specifieke diensten die worden uitgevoerd. Onze tarieven zijn echter zeer concurrerend en we bieden altijd transparante prijzen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Bent u op zoek naar een betrouwbare autogarage voor automaat spoelen en reinigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem hier contact met ons op om een afspraak te maken en uw transmissie weer in topconditie te krijgen!

Neem contact op

De voordelen van het spoelen van de automatische versnellingsbak.

Het spoelen van de automatische versnellingsbak van een auto biedt verschillende voordelen, waaronder:

Gallery Image 0
Verbeterde prestaties:
Door het spoelen van de automatische versnellingsbakken kunnen alle oude vloeistof en vuil worden verwijderd, waardoor de transmissie weer soepel kan werken. Dit kan leiden tot een verbeterde prestatie van het voertuig, waaronder een soepelere acceleratie, betere responsiviteit en meer vermogen.
Gallery Image 1
Verlengde levensduur van de transmissie:
Automatisch spoelen kan helpen om de transmissie te verlengen. Door het verwijderen van vuil, gruis en andere onzuiverheden kan worden voorkomen dat de transmissie beschadigd raakt, wat kan leiden tot dure reparaties of vervanging
Gallery Image 2
Betere brandstofefficiëntie:
Een automatische versnellingsbak die niet goed werkt, kan leiden tot duurzame brandstofefficiëntie. Door het spoelen van de transmissie kan de efficiëntie worden verbeterd, waardoor je geld op de lange termijn wordt beïnvloed.
Gallery Image 3
Minder trillingen en schokken:
Oud vuil en gruis in de transmissie kunnen leiden tot trillingen en schokkend tijdens het rijden. Door het spoelen van de transmissie kan dit probleem worden verholpen, waardoor uw rijervaring prettiger wordt

Ook genieten van deze voordelen? Boek hier uw werkplaats afspraak in!

Plan een afspraak

Hoe gaat het automaat spoelen in z’n werk?

Het spoelen van de automatische versnellingsbak van een auto is een procedure die door een professionele autogarage moet worden uitgevoerd.

Hieronder leest u hoe de procedure van automaat spoelen wordt uitgevoerd bij AVS:

Voorbereiding:

We beginnen met het parkeren van het voertuig op een vlakke ondergrond en zorgen ervoor dat het voertuig veilig en stevig is vastgezet. Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid transmissievloeistof te verkrijgen om de transmissie volledig te kunnen spoelen.

Aftappen van de oude vloeistof:

We starten aftappen van de oude vloeistof uit de transmissie, inclusief de pan en de filter. Het is belangrijk om de juiste apparatuur te gebruiken om de oude vloeistof te kunnen aftappen.

Reiniging van de transmissie:

Nadat de oude vloeistof is afgetapt, wordt de transmissie grondig gereinigd. Dit gebeurt door middel van een speciale reinigingsoplossing die wordt toegevoegd aan de transmissie en vervolgens door het systeem wordt gepompt. Hierdoor worden alle oude olie, vuil en gruis uit de transmissie verwijderd.

Spoelen van de transmissie:

Nadat de transmissie is gereinigd, wordt deze gespoeld met verse transmissievloeistof. Dit gebeurt door de nieuwe vloeistof door het systeem te pompen, terwijl de motor draait. Dit zorgt ervoor dat alle oude olie, vuil en gruis worden weggespoeld.

Vervangen van het filter:

Nadat de transmissie volledig is gespoeld, wordt het filter vervangen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloeistof schoon blijft en de transmissie blijft beschermen.

Bijvullen van de vloeistof:

Nadat het filter is vervangen, wordt de transmissie bijgevuld met de juiste hoeveelheid verse transmissievloeistof.

Testen van de transmissie:

We testen de transmissie om er zeker van te zijn dat deze goed werkt en er geen problemen zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het spoelen van de automatische versnellingsbak van een auto een complexe procedure is die door een ervaren autogarage moet worden uitgevoerd. Het helpt om de levensduur van de transmissie te verlengen en problemen te voorkomen.

AVS staat voor u en uw automaat klaar!
Maak hier een afspraak

Veelgestelde vragen

Automaat spoelen kan helpen om de transmissie te verlengen. Door het verwijderen van vuil, gruis en andere onzuiverheden kan worden voorkomen dat de transmissie beschadigd raakt, wat kan leiden tot dure reparaties of vervanging. Deze hoge kosten kunt u voorkomen door tijdig automaat spoelen. De verontreinigingen, vervuilingen en oude, vervuilde olie worden dan geheel verwijderd. De automaatolie wordt vervolgend geheel ververst.

Afhankelijk van het soort automaat is het verstandig om de automaat om de 60.000 kilometer te laten spoelen. Automaten met een dubbele koppeling zoals; DSG (Volkswagen, Skoda Seat), S-Tronic (Audi) DCT (BMW), EDC (Renault) of PowerShift (Ford en Volvo), vallen ook onder de onderhoudsinterval van 60.000 kilometer voor het automaat spoelen.

Heeft u een conventionele automaat (een automaat met een vloeistofkoppeling, ook wel koppelomvormer genoemd) dan houden wij 90.000 kilometer aan voor automaat spoelen. 

Als u uw automatische versnellingsbak niet regelmatig laat spoelen, kan oude olie, vuil en gruis zich ophopen in de transmissie en de werking onmogelijk maken. Dit kan leiden tot oververhitting, slijtage en uiteindelijk tot dure reparaties of zelfs het volledig mislukken van de transmissie. U voorkomt dit eenvoudig door tijdig automaat spoelen.

Nee, het automaat spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak is een complexe handeling die u bij een deskundige garage dient te laten uitvoeren. AVS Auto's Oud Beijerland is gespecialiseerd in het automaat spoelen van alle automerken, met gerichte expertise in automerken uit de VAG groep en PSA groep.

We horen vaak dat dealers en ook automerken zeggen dat het spoelen van de automaat niet nodig is. De olie in de versnellingsbak zou nooit ververst hoeven te worden. Echter blijkt dat door vervuiling van de automaat olie (o.a. door slijtage) de oliekanalen en lamellen vervuilen. Dit zorgt ervoor dat de automaat vernieuwd of gereviseerd moet worden of dat er een dure reparatie moeten worden uitgevoerd.

Het spoelen van de automaat is een fractie van de prijs van reparatie, vernieuwing of revisie van de automaat. Zo voorkomt u door automaat spoelen hoge kosten.

Morgen Internet - Zorgeloos website